BONT

Moderne Pelsdierenhouderij - Verantwoord Bont

Bont is regelmatig onderwerp van discussie. Niet iedereen is het er namelijk over eens of je naast het gebruik van bont als restproduct pelsdieren speciaal mag houden ten behoeve van kleding. Zo gebruiken we de huid van een koe als leer voor kleding, meubels, schoenen en tassen. We vergeten daarbij vaak dat leer niets anders is dan huid zonder haar. Van schapen verwerken we de pels bijvoorbeeld in kleden, jassen en laarzen. Van pelsdieren wordt de pels gebruikt voor jassen, mutsen, garneringen (kragen) en andere bontproducten. Wanneer houdt noodzaak op en wordt iets luxe? Is een leren bankstel of een leren tas geen luxe omdat wij het vlees van die landbouwhuisdieren wel opeten? Is het eten van vlees luxe? Wanneer dat niet het geval is, hoe groot mag die portie dagelijks vlees dan zijn om niet te verworden tot luxe? Wie bepaalt wanneer iets als luxe gezien mag worden? Mag de mens zich sowieso niet omringen met luxe wanneer daar een dier voor gehouden moet worden, of is de manier waarop dat dier gehouden wordt bepalend?

etalage

Bont, oersterk natuurproduct

Bont is een natuurproduct, dat tegenwoordig in alle kleuren, vederlicht en soepel verkrijgbaar is en bijna een leven lang mee gaat. Vele grote modeontwerpers werken graag met bont. Echt bont zit veel warmer dan namaakbont terwijl je er beduidend minder in transpireert. Gemiddeld gaan er tussen de 10 tot 40 nertsenpelzen in een bontjas, afhankelijk van de soort jas die je koopt. Bont werd voorheen hoofdzakelijk verkocht in speciale bontwinkels. Tegenwoordig is het ook te koop in een groot aantal damesmodespeciaalzaken, boetieks en de betere warenhuizen overal ter wereld. Het precieze bedrag van bontkleding is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit, het aantal gebruikte vellen in het kledingstuk en de verwerkingstechniek. Bontdragers doen dat tegenwoordig heel bewust. Of u nu voor of tegen bont bent, de pelsdierenhouderij is een professionele bedrijfstak die op verantwoorde welzijnsvriendelijke wijze, zorgvuldig met haar dieren omgaat.

Wie koopt bont?

Bont is er voor iedereen. Naast de nertsjassen in originele natuurtinten zien we steeds meer trendy bontjasjes of bontaccessoires in gekleurd, geknipt, geprint of geschoren bont. Dank zij de moderne verwerkingstechnieken in het bontambacht en de creativiteit van vele bekende mode-ontwerpers spreekt bont nu ook de jongere en mode-bewuste consument aan. Bijna alle bekende mode-ontwerpers gebruiken dit prachtige natuurproduct in hun ontwerpen.

nertsjas
--> top